Historie Acritas Bakel

Zeskamp Bakel is opgericht onder de naam KPJ-Bakel op 16 maart 1922. De oorspronkelijke oprichting was onder de noemer: afdeling van de Katholieke Plattelands Jongeren van de Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond. Het doel destijds was dat de vereniging een ontmoetingspunt voor jongeren van het platteland zou zijn. Deze vereniging zou in groepsverband activiteiten ondernemen die enerzijds een gezellig en ontspannend karakter zijn en anderzijds een bijdrage leveren aan de persoonsvorming van haar leden. Aldus de statuten bij de oprichting van KPJ-Bakel.

Inmiddels bestaat de club al ruim 100 jaar. Er is in die tijd niet veel verandert aan de doelstelling van de club. Al hebben we in de afgelopen decennia onze doelgroep uitgebreid dan alleen jongeren van het platteland. Inmiddels is KPJ-Bakel een vereniging van ongeveer 130 leden uit Bakel en omliggende dorpskernen al dan niet van het platteland.

Veel traditionele activiteiten zoals de sportdagen met piramides bouwen en marcheren op de muziekoefening bestaan niet meer, doordat begin jaren 90 veel KPJ’s verdwenen of zich gingen richten op; of alleen culturele activiteiten of als sportclub verder zijn gegaan.

KPJ-Bakel heeft zich altijd sterk gevoeld in de combinatie van culturele activiteiten en sport. Hierdoor hebben we tot ongeveer 2004 actief handbal gespeeld in de competitie van KPJ Regio Helmond totdat ook deze competitie scheuren begon te vertonen en we in 2004 overgestapt zijn naar het handballen bij het Nederlands Handbal Verbond. Dit doen we sinds 2007 onder de naam Acritas. Dit altijd in combinatie met veel culturele activiteiten voor onze jeugd en senioren leden.

Heden ten dage betekent dat we elk jaar met onze jeugdleden op handbalkamp gaan, elke maand een activiteit organiseren zoals verrassingstocht, zwemmen, kook en bak avond enzovoort. Voor de senioren; een avondje uit eten, skiën of een bezoek brengen aan een handbalwedstrijd uit de eerste divisie. Daarnaast organiseert KPJ diverse activiteiten om zich financieel te sterken. Dit zijn activiteiten als de jaarlijkse potgrondactie waarmee huis aan huis potgrond verkopen, eens per 5 jaar de dienstenveiling organiseren en natuurlijk de welbekende dorps- en jeugdzeskamp.

Kortom we zijn een vereniging die volop in beweging is en waar er voor iedereen wat wils is!

Laat je informeren via onze website om nog meer beeld en geluid te krijgen bij Acritas Bakel!